budyń z owocami na podwieczorek

5 (196 ocen)

  • 10 min

Szybki, tani i pyszny sposób na lekki podwieczorek. Można zjeść na ciepło lub na zimno.

  • 10 min

Składniki:

  • 1 opakowanie budyniu waniliowego
    1/2 litra mleka
    2 łyżki cukru
    kilka biszkoptów
    maliny
    jagody
    2 łyżki prażonego kokosu
Wystaw ocenę:

5 (196 ocen)

Zobacz również:

Desery

Budyń z owocami na podwieczorek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu. Ciepły przełożyć do trzech pucharków. Do każdego włożyć biszkopty i ułożyć na wierzchu owoce. Posypać kokosem.

Porady

Aby uzyskać prażony kokos należy kokoś usmażyć na odrobinie masła z dodatkiem cukru, mieszając aż bedzie złoty.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować