Budyń z galaretką

4.5 (144 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jest lekki i oryginalny.

Składniki:

  • ● 2 op. budyniu waniliowego
    ● 1 litr i 1/2 szkl. mleka
    ● galaretka agrestowa
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Desery

Budyń z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do 1/2 szklanki mleka
    wsypujemy budynie i rozpuszczamy.
    Pozostałe
    mleko doprowadzamy do
    wrzenia. Wlewamy budyń,
    mieszamy. Zagotowujemy,
    następnie lekko studzimy.
  • 2. Galaretkę przygotowujemy
    według przepisu na
    opakowaniu. Odstawiamy
    do wystudzenia.
  • 3. Do 8 kubków (o poj. ok.
    200 ml) wlewamy niewielkie
    porcje budyniu. Odstawiamy.
    Gdy zastygną, wykładamy
    porcje tężejącej
    galaretki. Wstawiamy do
    lodówki do stężenia. Wlewamy
    resztę budyniu.
    Chłodzimy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń waniliowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_06-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować