Budyń z czekoladą na jogurcie

5 (174 ocen)

  • 10 min

Budyń ma aksamitną konsystencję i doskonale smakuje na ciepło oraz po ostygnięciu. To bardzo prosty deser, który dzięki jogurtowi ostał całkowicie odmieniony.

  • 10 min

Składniki:

  • (2-3 porcje)
    1 opakowanie budyniu czekoladowego
    350g jogurtu naturalnego (łagodnego)
    150 ml mleka
    2 łyżki cukru
    20g czekolady gorzkiej (może być dowolna)
Wystaw ocenę:

5 (174 ocen)

Zobacz również:

Desery

Budyń z czekoladą na jogurcie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Budyń z cukrem wymieszać w zimnym mleku i przelać do garnuszka.
    Podgrzewać do momentu gęstnienia (mieszać) i połączyć z jogurtem.
    Po zagotowaniu odstawić z ognia.

  • 2. Dodać startą czekoladę (odrobinę zostawić do posypania wierzchu).
  • 3. Deser umieścić w pucharkach/miseczkach i udekorować wg uznania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Czekolada Jogurt

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować