BUDYŃ POMARAŃCZOWO-MARCHEWKOWY

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Budyń jest tak smaczny, pomarańczowy że moja rodzina była bardzo zaskoczona gdy powiedziałam im z jakich składników przygotowałam go:)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka mleka
    1 marchewka
    1 żółtko
    1/3 szklanki swieżego soku z pomarańczy
    1 łyżeczka skórki startej z pomarańczy
    2 łyżki cukru
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    1 łyżka mąki pszennej
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    1 łyżka soku z cytryny

Budyń pomarańczowo-marchewkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę obrać, pokroić na krążki i ugotować w wodzie. Marchewkę wraz ze skórką pomarańczową zblendować. 1 szklankę mleka zagotować wraz z cukrami. Dodać zblendowaną marchewkę. W 1/3 szklanki soku pomarańczowego iroztrzepać żółtko oraz mąki. Wylać na gotujące się mleko, ugotować budyń ciągle mieszając, dodać sok z cytryny. Nałożyć do miseczek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy