BUDYŃ MIGDAŁOWY Z WANILIĄ

  • wyświetlono: 555 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Na pewno wam zasmakuje ten wspaniały, lekki i elegancki deser!

WeganNerd
  • 20min

Składniki


200g migdałów
250ml mleka roślinnego
2 + 2 łyżeczki brązowego cukru
1 laska wanilii
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej / mąki z tapioki lub 1 łyżeczka agar-agar
2 łyżki płatków z migdałów

Sposób przygotowania przepisu:

BUDYŃ MIGDAŁOWY Z WANILIĄ

  • 1. Migdały zalej wrzącą wodą i zostaw na noc. Następnego dnia obierz je ze skórki.
    Przełóż migdały to kielicha blendera i zalej mlekiem roślinnym.
    Wanilię przekrój na pół i nożem wyskrob ziarna wanilii. Dodaj do blendera.
    Dodaj 2 łyżki cukru.
    Zacznij miksować, aż migdały całkowicie się rozpadną. Miksuj około 3-4 minuty.
    Całość przelej do garnka i zagotuj na małym ogniu. Kiedy masa zacznie bulgotać dodaj mąkę ziemniaczaną lub mąkę z tapioki lub agar-agar by zagęścić deser. Wymieszaj dokładnie.
    Budyń przelej do kokilek.
    Każdą porcje posyp brązowym cukrem i płatkami z migdałów.
    Podawaj na ciepło!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Budyń jaglany z malinami

Dodane przez: akrobatka22

Budyń jaglany z malinami

Budyń z kaszy jaglanej ma bardzo...

Pyszny deser.

Dodane przez: BABECZKA 35

Budyń z frużeliną wiśniową

Taki deser jest wspaniałym rozwiązaniem...

domowy budyń

Dodane przez: Neblina36

Domowy budyń z jagodami

Domowy budyń robiła dla nas babcia.Dodawała...

cukier

Dodane przez: Kasja1986

Cukier z prawdziwą wanilią

Tani szybki sposób na aromatyczny...

Wegański budyń jaglany

Dodane przez: AgaAga

Budyń jaglany z żurawiną

Wegański budyń jaglany z żurawiną-...

image-08ldp42

Dodane przez: Di bloguje

Budyń z czekoladą na jogurcie

Budyń ma aksamitną konsystencję...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE