Budyń lekko waniliowy domowej roboty

0 (0 ocen)

  • 10 min

Budyń nie jest zbyt gęsty jednak bardzo smaczny , każdy może stworzyć swoją wersje dodając coś od siebie :)

  • 10 min

Składniki:

  • 2 szklanki mleka
    1 łyżka masła
    3 łyżki cukru
    0,5 łyżki cukru waniliowego
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    2 żółtka


    gruszka i dżem żurawinowy do dekoracji

Budyń lekko waniliowy domowej roboty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozpuscić i wymieszać z 0,5 szklanki mleka , mąką , żółtkami. Pozostałe 1,5 szklanki mleka zagotować wraz z cukrem i cukrem waniliowym . Na gotujące się mleko wlać wcześniej przygotowaną mieszankę . Gotować na małym ogniu stale mieszając aż do zgęstnienia budyniu. Podawać wedle uznania , posypane kakaem , z owocami , dżemem bądz sokiem malinowym

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy