Budyń jaglany z truskawkami

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Niezwykle sycący oraz pełnowartościowy deser z kaszy jaglanej.

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • ▪ 120 g kaszy jaglanej
    ▪ 1 szklanka mleka (lub wody/napoju)
    ▪ 300 g truskawek
    ▪ 100 g twarogu chudego
    ▪ 2 łyżki wiórków kokosowych
    ▪ dosłodzić wedle uznania

Budyń jaglany z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną przelewamy wrzątkiem i gotujemy.

    2. Do ugotowanej kaszy i lekko przestudzonej dodajemy truskawki pokrojone na pół, twaróg, dosładzamy wedle uznania i blendujemy na gładki mus.

    3. Przelewamy do naczynia, posypujemy wiórkami kokosowymi i układamy parę truskawek na wierzch.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy