Budyń jaglany z dynią i pomarańczą

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Budyń jaglany można zjeść na śniadanie lub jako deser. Jeśli dodamy więcej płynu może powstać koktajl jaglany. Mój pachnie pomarańczą i rokitnikiem, który nie jest obowiązkowy.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • szklanka pure z dyni
    kasza jaglana - 1/2 szklanki
    sok pomarańczowy - 1 szklanka
    1 i 1/2 szklanki wody lub napoju roślinnego ( np. migdałowy)
    skórka z pomarańczy trochę
    orzechy pekan lub włoskie garść
    cynamon - 1/2 łyżeczki
    1 łyżka masła migdałowego
    sól himalajska - 1 szczypta
    syrop klonowy - 1-2 łyżka
    kilka orzechów włoskich
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Śniadanie

Budyń jaglany z dynią i pomarańczą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę sparzyć wrzątkiem, przełożyć do garnka zalać 1 1/2 szklanki wody ( lub dodać ulubiony napój roślinny), gotować 15 minut. Do ugotowanej kaszy wlać sok pomarańczowy, skórkę z pomarańczy i dodać pure z dyni oraz cynamon. Wlać syrop klonowy. Dobrze zmiksować. Przełożyć do naczyń . Wierzch posypać posiekanymi orzechami, cząstką pomarańczy i skórką z pomarańczy.

Porady

Zamiast dyni można dodać upieczonego batata i sok marchewkowy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Cynamon Dynia Pomarańcze

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować