Budyń gruszkowo-imbirowy z kaszy jaglanej

0 (0 ocen)

Budyń jaglany, który bije na łopatki każdy inny budyń z proszku. Jego smak jest wyjątkowy i niepowtarzalny, a co najważniejsze jest ZDROWY. Kasza nie jest wyczuwalna, ale pod warunkiem, że będzie bardzo dobrze zblendowana

Składniki:

  • -1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
    -pół szklanki mleka krowiego lub roślinnego
    -1 łyżka ksylitolu
    -1 duża gruszka
    -1/4 łyżeczki imbiru
    -1 żółtko
    -1 łyżeczka masła klarowanego

Budyń gruszkowo-imbirowy z kaszy jaglanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. -gruszkę myjemy, obieramy i trzemy na tarce
    -masło rozgrzewamy w garnuszku, dodajemy gruszkę i dusimy
    -do garnuszka dodajemy kaszę i imbir . Całość zalewamy mlekiem i odstawiamy z gazu
    -blendujemy na gęsty krem
    -żółtko roztrzepujemy, wlewamy do budyniu i szybko mieszamy
    -gotujemy na małym ogniu, cały czas mieszając ( około 5 minut )

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy