Budyń czekoladowy z malinami

5 (193 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Nie ma to jak budyń domowej roboty :)

Składniki:

  • pół litra mleka
    łyżka mąki pszennej
    łyżka mąki ziemniaczanej
    1 łyżka kakao
    70 g gorzkiej czekolady
    3 łyżki cukru
    2 żółtka
    łyżka masła



    Dodatki:

    4 kostki gorzkiej czekolady
    łyżka mleka
    kilka malin
Wystaw ocenę:

5 (193 ocen)

Zobacz również:

Desery

Budyń czekoladowy z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i studzimy.

    Do miski wlewamy szklankę mleka sypiemy mąkę, kakao, cukier oraz żółtka.

    Dodajemy także przestudzoną czekoladę.

    Mieszamy tak dokładnie aby nie było grudek.
  • 2. Resztę mleka zagotowujemy wraz z masłem.

    Dolewamy zawartość miski i na najmniejszym ogniu cały czas mieszając (najlepiej trzepaczką) doprowadzamy do zagotowania.
  • 3. Gdy budyń ładnie zgęstnieje przelewamy go do miseczek.

    Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej wraz z mlekiem.

    Polewamy budyń i na wierzch kładziemy po kilka malin.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Czekolada Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KHWS_03-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować