REKLAMA

Budyń czekoladowo-orzechowy z musem truskawkowym (wegański, bezglutenowy)

wyświetlono: 99 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 0

Pyszne połączenie domowego czekoladowego budyniu z masłem orzechowym i musem z truskawek ! Pysznie smakuje po schłodzeniu :)

opublikowany: 05.07.2020
Udostępnij Pinterest
  • dla 4 osób
  • 40 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 ml mleka roślinnego u mnie ryżowe
    1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
    30 g ksylitolu (można dać więcej)
    Łyżka masła orzechowego (najlepiej gładkiego)
    30 g skrobi ziemniaczanej ⠀
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Odlewamy 1/2 szklanki mleka i mieszamy w niej skrobie ziemniaczaną. Resztę mleka gotujemy z ksylitolem i połamaną czekoladą. Dokładnie mieszamy. Wlewamy skrobie i szybko mieszamy aby nie było grudek. Budyń przelewamy do szklanek lub misek i podajemy z musem z truskawek.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: olinek_82 olinek_82

Chleb bezglutenowy, wegański

Chleb który w swoim smaku i strukturze najbardziej przypomina tradycyjny

kategoria: Pieczywo chleb opublikowany: 15.11.2016 | wyświetlono: 2395 Książki kucharskie: 5 | Polecenia: 0
Dodane przez: zielonakuchnia zielonakuchnia

Wegański, bezglutenowy chlebek

Pieczywo dla bezglutenowców i wegan. Idealne, chrupiące, zwarte. Jednym słowem: przepyszne :)

kategoria: Pieczywo opublikowany: 19.02.2014 | wyświetlono: 591 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0
Dodane przez: Elisa hahaha 015

Budyń jaglany z truskawkami (wegański)

Pyszny i zdrowy budyń. Warto robić słodycze domowej roboty. Na śniadanie, kolacje i podwieczorek.

kategoria: Desery opublikowany: 04.07.2020 | wyświetlono: 270 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE