Bucatini w sosie cytrynowo-maślanym z łososiem, fenkułem i burakiem Chioggia

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Kilka prostych składników, by cieszyć się pysznym smakiem i cudownym wyglądem codziennego posiłku.

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g makaronu bucatini
    300 g surowego dzikiego łososia
    fenkuł
    burak Chioggia, biało czerwony - jest delikatniejszy w smaku niż ćwikłowy
    150 g masła
    cytryna (sok i skórka)
    natka pietruszki
    sól
    pieprz kolorowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bucatini w sosie cytrynowo-maślanym z łososiem, fenkułem i burakiem chioggia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w osolonym wrzątku przez 8 minut.

    Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy cienko pokrojony fenkuł, łososia pokrojonego w kawałki. Doprawiamy solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny. Dodajemy ugotowany makaron, dolewamy około 100 ml wody, w której gotował się makaron, posypujemy skórką z cytryny, natką fenkułu i pietruszki oraz pokrojonym na mandolinie burakiem. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować