Brzoskwinka

0 (0 ocen)

  • 60 min

Coś w brzoskwiniowym smaku... Bardzo lekkie ciasto..

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto:
    Biszkopt według mojego przepisu (http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/biszkopt-niezawodny-7 )
    + 1 łyżka kakao gorzkiego

    masa:
    600 ml serka homogenizowanego naturalnego 7,5%
    3 łyżki żelatyny
    3 łyżki cukru pudru
    2 puszki brzoskwiń
    2 galaretki brzoskwiniowe (ew. pomarańczowe)

Brzoskwinka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Brzoskwinka 1. Upiec biszkopty i przestudzić

    Masa:
    Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody.
    Mocno schłodzony serek homogenizowany zmiksować z cukrem pudrem. Lekko przestygniętą żelatynę stopniowo dodawać do miksowanego serka.
    Wylewamy masę na ciasto biszkoptowe równamy powierzchnię.
    Brzoskwinie pokroić w kostkę odsączyć wodę i wyłożyć na masę.
    Zrobić galaretki według opisu na opakowaniu lekko stężałe wylać na pokrojone brzoskwinie.

Porady

Masę z serków można zastąpić masą budyniową lub zamiast serka homogenizowanego naturalnego użyć śmietanki kremówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy