Brzoskwiniowy jabłecznik

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Ciasto proste tanie i szybkie w wykonaniu.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 0,5 kg jabłek
    25 dag mąki
    3 jajka
    150 ml jogurtu brzoskwiniowego
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    3 łyżeczki cynamonu
    ½ szklanki oleju
    15 dag cukru
    Cukier cynamonowy
    Tłuszcz i bułka tarta do formy

Brzoskwiniowy jabłecznik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Wbić jajka i ucierać mikserem, nie przerywając dodać jogurt, olej, cukry. Następnie stopniowo wsypywać mąkę z dodatkami. Ciasto wykładamy do natłuszczonej i oprószonej tartą bułką blachy. Na ciasto układamy obrane i pokrojone w cienkie plasterki jabłka.
    Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180 i pieczemy 40 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy