Brzoskwiniowy jabłecznik

  • wyświetlono: 185 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Ciasto proste tanie i szybkie w wykonaniu.

agusiaczek81
  • 70min

Składniki

0,5 kg jabłek
25 dag mąki
3 jajka
150 ml jogurtu brzoskwiniowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżeczki cynamonu
½ szklanki oleju
15 dag cukru
Cukier cynamonowy
Tłuszcz i bułka tarta do formy

Sposób przygotowania przepisu:

Brzoskwiniowy jabłecznik

  • 1. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Wbić jajka i ucierać mikserem, nie przerywając dodać jogurt, olej, cukry. Następnie stopniowo wsypywać mąkę z dodatkami. Ciasto wykładamy do natłuszczonej i oprószonej tartą bułką blachy. Na ciasto układamy obrane i pokrojone w cienkie plasterki jabłka.
    Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180 i pieczemy 40 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaslodkie_zycieCiastocynamonjabłecznik

Komentarze

Podobne przepisy

jabłecznik

Dodane przez: Anitka0804

Błyskawiczny jabłecznik

Szybki i bardzo smaczny jabłecznik,...

Bezglutenowy jabłecznik

Dodane przez: gotowanietoproste

Bezglutenowy jabłecznik

Pyszny, żółciutki jabłecznik bezglutenowy...

Ciasto Dynastia

Dodane przez: Świat Wypieków

Ciasto brzoskwiniowe

Trzy amoniakowe placki w różnych...

Jabłecznik

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Mięciutki jabłecznik

Bardzo prosty i smaczny jabłecznik....

Jabłecznik zaparzany

Dodane przez: JOANNA 55a

Jabłecznik zaparzany

Pyszne,wilgotne i aromatyczne ciasto....

JABŁECZNIK  KRÓLEWSKI

Dodane przez: Mariola123

JABŁECZNIK KRÓLEWSKI

Jabłecznik królewski jest tak pyszny...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE