Brzoskwiniowiec jogurtowo-serkowy z galaretką

0 (0 ocen)

  • 6 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne i łatwe w wykonaniu ciasto na zimno, bez pieczenia. Doskonała na upały, ale nie tylko.

  • 6 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki * na tortownice 24-26 cm*
    - 0.5 litra jogurtu naturalnego
    - 500 gram serka homogenizowanego waniliowego
    - 3/4 szklanki cukru pudru ( dałam trochę mniej )
    - 3 łyżki żelatyny
    - duża puszka brzoskwiń
    - 1 banan ( opcjonalnie )
    - dwie galaretki ( u mnie 1 brzoskwiniowa i 1 truskawkowa )
    - paczka okrągłych biszkoptów
    - 0.5 szklanki mleka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Brzoskwiniowiec jogurtowo-serkowy z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serki waniliowe i jogurt połączyć przy pomocy miksera z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuścić w pół szklanki gorącej wody, ostudzić i wlać do masy, wymieszać, dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie ( 4 połówki zostawić do dekoracji ) Delikatnie wymieszać.
    Tortownice wyłożyć biszkoptami nasączonymi w mleku, na biszkopty przelać masę brzoskwiniową. Formę wstawić do lodówki aby stężała.
    Kiedy masa tężeje galaretki rozpuścić w 750ml gorącej wody. Resztę brzoskwiń i ewentualnie banana pokroić w plasterki. Kiedy masa stężeje udekorować ją brzoskwiniami, bananami, zalać ostudzonymi galaretkami. Całośc wstawić ponownie do lodówki na kilka godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Galaretka Jogurt Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno

Podobne przepisy

To może cię zainteresować