Brzoskwiniowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: Pieczemy biszkopt: Żółtka oddzielamy od białek Dodajemy do nich 4 łyżki wrzącej wody. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy żółtka i mieszamy. Następnie cukier i mieszamy z 3 minuty. Na koniec mąkę proszek i czekoladę pokrojona w kostkę. Wszystko mieszamy i pieczemy. Gdy ostygnie przekrawamy na pół.
2.MASA: Żółtka, cukier i cukier waniliowy mieszamy na parze. Dajemy do wystygnięcia. Margarynę mieszamy dodajemy po łyżce ostudzonej masy i mieszamy. Dodajemy wódkę i szybko mieszamy. Brzoskwinie dobrze odsączamy i kroimy w kostkę. I dodajemy do masy, dodajemy również kokos i wszystko mieszamy. Troszkę masy bez dodatków można zostawić na wierzch. Przekładamy biszkopty. Wierzch ciasta dekorujemy wg uznania.
Komentarze