Ciasto brzoskwiniowa pychotka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt
Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka.
Dodawać po trochu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia , wymieszać.
2.Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem tortownicy o wymiarach 24 cm, piec 35 minut w 175 stop. do tzw. suchego patyczka.
Ostudzony biszkopt, przekroić na 2 części, mniejszą i większą.
3.Brzoskwinie odlać z soku, osączyć, pokroić w kostkę.
Na większej części biszkoptu, ułożyć brzoskwinie i zalać przygotowaną według przepisu, tężejącą galaretką.
Przykryć drugą częścią biszkoptu.
4.Krem
Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier i śmietan fix, dobrze ubić, wymieszać śmietanę z wiórkami czekoladowymi.
Wyłożyć krem na biszkopt.
Ciasto włożyć do lodówki na 3 godz.
Komentarze