Brzoskwiniowa pascha

1 (4 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Dużo gotuję i doskonalę moje umiejętności.

Składniki:

  • ● 50 dag tłustego twarogu
    ● 25 dag konfitur z brzoskwiń
    ● 15 dag masła
    ● 15 dag cukru pudru
    ● 4 żółtka
    ● jajko
    ● 1 szkl. gęstej śmietany
    ● brzoskwinie do dekoracji
Wystaw ocenę:

1 (4 ocen)

Zobacz również:

Desery Pascha

Brzoskwiniowa pascha - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg dwukrotnie mielimy, z tym ze do drugiego mielenia dodajemy konfiturę.
  • 2. Masło ucieramy z cukrem pudrem. Nie przerywając ucierania, stopniowo dodajemy żółtka, jajko, a następnie po łyżeczce masy serowej oraz śmietany.
  • 3. Masa wypełniamy keksówkę wyłożoną folia spożywczą. Wstawiamy do lodówki. Paschę podajemy udekorowana kawałkami brzoskwiń.

Porady

Brzoskwinie możemy zmiksować z gęstym jogurtem, posłodzić do smaku i polać paschę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować