Ciasto brzoskwiniowa delicja z bakaliami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Niebo w gębie :)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • CIASTO:

    6 jaj
    2 białka
    10 dag kokosu
    10 dag orzechów mielonych
    10 dag orzechów krojonych
    5 dag rodzynek
    1 łyżka kakao
    1łyżka proszku do pieczenia

    MASA :

    1 puszka brzoskwiń
    2 budynie śmietankowe
    2 żółtka
    2 łyżki cukru kryształu
    25 dag masła

    PIANKA :
    2 galaretki cytrynowe
    1/2 l śmietany 30 %

    PONADTO:

    2 opakowania delicji
    2 galaretki brzoskwiniowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Placek

Ciasto brzoskwiniowa delicja z bakaliami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić z cukrem na sztywno. Stopniowo dodawać żółtka, ciągle ubijając.
  • 2. Dodać kakao, bakalie i proszekdo pieczenia. Dokładnie wymieszać.
  • 3. Upiec biszkopt bakaliowy.
  • 4. Brzoskwinie odsączyć z soku.Pokroić w plasterki.
  • 5. Sok zagotować z cukrem. W 1/2 szkl. wody rozpuścić budynie. Dokładnie połączyć z żółtkami.
    Na soku ugotować budyń. Wystudzić.
  • 6. Kostkę masła rozetrzeć dokładnie na puch. Ucierając dodawać stopniowo budyń brzoskwiniowy.
  • 7. Masą posmarować wystudzony biszkopt, na masę wyłożyć delicje czekoladą do spodu. Wstawić do lodówki.
  • 8. Śmietanę ubić na sztywno,dodać 2 galaretki cytrynowe, rozpuszczone w niepełnej szklance wody.
    Piankę cytrynową wyłożyć na delicje. Schłodzic.
  • 9. Pokrojone brzoskwinie ułożyć na stężałej piance.
  • 10. Na wierzch wylać tężejące galaretki brzoskwiniowe, rozpuszczone w 1l wody /może byc ciut mniej/ .

Porady

Do pianki możemy użyc również brzoskwiniowej galaretki .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować