Brzoskwinie z kokosową kruszonką

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszny owocowy deser

  • 60 min

Składniki:


  • 10 brzoskwiń
    cukier ok 1/3 szklanki

    Składniki na kokosową kruszonkę:
    50 g masła
    szklanka mąki
    5 łyżek cukru
    1/2 szklanki wiórków kokosowych

Brzoskwinie z kokosową kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Efekt końcowy 1. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Brzoskwinie umyć i osuszyć, przekroić na połówki, usunąć pestki. Pokroić na cząstki i włożyć do naczynia żaroodpornego. Posypać cukrem i przygotować kokosową kruszonkę:
    mąkę wymieszaj z cukrem i wiórkami kokosowymi, następnie dodaj stopione masło i rozetrzyj w palcach na wiórki.
    Włóż do zamrażarki na 5 minut.
    Wyjmij z zamrażarki kruszonkę i posyp nią brzoskwinie. Piecz w 180° przez ok. 35 min aż kruszonka się zarumieni, a owoce zmiękną.

    Smacznego!!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy