Brzoskwinie w syropie

5 (157 ocen)

  • 60 min

Pyszne brzoskwinie w syropie. Bez konserwantów, domowe - idealne na ciasto lub jako deser do obiadu :-)

  • 60 min

Składniki:

  • Brzoskwinie
    Cukier
    Woda
Wystaw ocenę:

5 (157 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Brzoskwinie w syropie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brzoskwinie włożyć do miski i zalać wrzątkiem. Odstawić na ok. 5 minut, następnie obrać ze skórek, ew. wyciąć brązowe plamki. Owoce włożyć do umytych, wypłukanych słoików o pojemności ok. 800-1000 ml. Do każdego słoika wsypać 2,5- 3 łyżek cukru. Słoiki z owocami i cukrem zalać zimną wodą do 3/4 wysokości. Szczelnie zakręcić i pasteryzować 15 minut.

Porady

Nie podaję dokładnej ilości owoców, wody i cukru, ponieważ wszystko zależy od ilości użytych owoców i słoików jakie chcemy zużyć.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Brzoskwinie w puszce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować