Brzoskwinie w syropie

  • wyświetlono: 1365 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 1

Pyszne brzoskwinie w syropie. Bez konserwantów, domowe - idealne na ciasto lub jako deser do obiadu :-)

afrodyta
  • 60min

Składniki

Brzoskwinie
Cukier
Woda

Sposób przygotowania przepisu:

Brzoskwinie w syropie

  • 1. Brzoskwinie włożyć do miski i zalać wrzątkiem. Odstawić na ok. 5 minut, następnie obrać ze skórek, ew. wyciąć brązowe plamki. Owoce włożyć do umytych, wypłukanych słoików o pojemności ok. 800-1000 ml. Do każdego słoika wsypać 2,5- 3 łyżek cukru. Słoiki z owocami i cukrem zalać zimną wodą do 3/4 wysokości. Szczelnie zakręcić i pasteryzować 15 minut.

Porady

Nie podaję dokładnej ilości owoców, wody i cukru, ponieważ wszystko zależy od ilości użytych owoców i słoików jakie chcemy zużyć.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zyciezdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiaddania_dla_urodysezonowe_przysmakimama_mnie_nauczylazimabrzoskwiniebrzoskwinie w syropie

Komentarze

Podobne przepisy

Brzoskwinie w syropie

Dodane przez: szpileczkiibabeczkiblog

Brzoskwinie w syropie do ciast

Brzoskwinie w syropie to świetna...

Cytryna w syropie

Dodane przez: liliwkuchni

Cytryna w syropie

Plasterki cytryny w syropie to...

Śliwki w syropie

Dodane przez: Skotka

Śliwki w syropie

Śliwki w syropie mają szerokie...

Wiśnie w syropie

Dodane przez: czarrna

Wiśnie drylowane w syropie

Wiśnie w syropie - idealne do ciast...

image-17xkcc5

Dodane przez: EsmeraldaZeSmakiem

Pigwa w syropie

Pigwa w syropie jest doskonałym...

.

Dodane przez: Anitka0804

Nektarynki w syropie

Robię co roku nektarynki w syropie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE