Brzoskwinie pod pierzynką

0 (0 ocen)

  • 30 min

Połączenie tego co pyszne i zdrowe!

  • 30 min

Składniki:


  • - śmietana 30% 330 ml
    - 3 łyżki cukru pudru
    - cukier wanilinowy
    - 3 świeże brzoskwinie
    - 4 łyżki płatków owsianych górskich
    - łyżka otrębów owsianych
    - łyżeczka otrębów pszennych
    - łyżeczka sezamu
    - łyżka pestek słonecznika
    - łyżeczka miodu

Brzoskwinie pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Płatki, otręby, słonecznik oraz sezam mieszamy, dodajemy miód i dokładnie rozprowadzamy po wszystkich nasionach. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy aż się zrumienią, co jakiś czas mieszając, by składniki nie skleiły się w jednolitą masę, a utworzyły chrupiącą posypkę. Brzoskwinie myjemy i kroimy w kosteczkę. Śmietanę ubijamy, dodając 3 łyżki cukru pudru i pół opakowania małego cukru wanilinowego. Na dno szklanek lub pucharków układamy porcję brzoskwiń, na owoce wykładamy bita śmietanę, a wierzch posypujemy chrupiącą posypką. Podajemy od razu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy