Bruścik cielęcy tradycyjnie

  • wyświetlono: 519 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Zawsze tak robiłam ten kawałek cielęciny moim dzieciom gdy były małe i teraz też gdy już są dorosłe.Po prostu uwielbiają:)

Docherro
  • 60min

Składniki

Bruścik cielęcy 1,80kg
• Cebula biała 3 szt.średnie
• Liść laurowy 4-5 szt.
• Ziele angielskie 6 ziarenek
• Mąka do obtoczenia mięsa
• Smalec lub masło klarowane do smażenia
• Przyprawy jak sól,pieprz,wegeta
• śmietana 18 % 100ml

Sposób przygotowania przepisu:

Bruścik cielęcy tradycyjnie

  • 1. Umyty bruścik pokroić na części,obtoczyć w mące i obsmażyć na tłuszczu.
    Wyjąć do naczynia ,a na tym tłuszczu usmażyć cebulę.
    Usmażone kawałki zalać w rondlu wodą do przykrycia mięska,dodać przyprawy i dusić około 40min,
    Po tym czasie gdy mięso jest miękkie dać cebulę podsmażoną i doprawić do smaku.
    Na końcu dać zahartowaną śmietanę.
    Smacznego życzę!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

moj_niedzielny_obiad

Komentarze

Podobne przepisy

Wątróbka cielęca z jabłkami

Dodane przez: Ola1984

Wątróbka cielęca z jabłkami

Dobrze przyrządzona wątróbka powinna...

Cepeliny

Dodane przez: anemon

Tradycyjne cepeliny

Dolny Śląsk, gdzie mieszkam, to...

gołabki

Dodane przez: paolineczka

Tradycyjne gołabki

Tradycyjne gołąbki. Smak dzieciństwa.

Pieczeń cielęca

Dodane przez: Ola1984

Pieczeń cielęca w maśle ziołowym

Cielęcina to jedno ze smaczniejszych...

Gołąbki

Dodane przez: Natalia Jaśkowiak

Tradycyjne gołąbki

Czasem nie docenia się tych najbardziej...

Gołąbki tradycyjne

Dodane przez: AnetaSłużałek

Gołąbki tradycyjne

Tradycyjne gołąbki są po prostu...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE