Bruścik cielęcy 1,80kg
• Cebula biała 3 szt.średnie
• Liść laurowy 4-5 szt.
• Ziele angielskie 6 ziarenek
• Mąka do obtoczenia mięsa
• Smalec lub masło klarowane do smażenia
• Przyprawy jak sól,pieprz,wegeta
• śmietana 18 % 100ml
Sposób przygotowania przepisu:
Bruścik cielęcy tradycyjnie
1.
Umyty bruścik pokroić na części,obtoczyć w mące i obsmażyć na tłuszczu.
Wyjąć do naczynia ,a na tym tłuszczu usmażyć cebulę.
Usmażone kawałki zalać w rondlu wodą do przykrycia mięska,dodać przyprawy i dusić około 40min,
Po tym czasie gdy mięso jest miękkie dać cebulę podsmażoną i doprawić do smaku.
Na końcu dać zahartowaną śmietanę.
Smacznego życzę!
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze