Bruschetty ze świeżymi pomidorami i pachnącą bazylią

0 (0 ocen)

  • 30 min

Moja wersja chrupiącej włoskiej przekąski oparta na pieczywie posmarowanym oliwą i roztartym czosnkiem z dodatkiem dojrzewających w słońcu świeżych pomidorów, aromatycznych oliwek i pachnącej świeżej bazylii.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 bułka bagietka
    3 pomidory
    3 ząbki czosnku
    oliwa z oliwek
    60g żółtego sera
    sól
    pieprz
    świeża bazylia
    kilka oliwek



Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Bruschetty ze świeżymi pomidorami i pachnącą bazylią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0bpg3lr 1. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę i odsączyć
    z nadmiaru soku, a następnie wymieszać ze startym żółtym serem.
  • image-1wos233 2. Bagietkę pokroić pod kątem na kromki o grubości około 1cm, skropić oliwą z oliwek i natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Następnie na każdą kromkę nałożyć farsz z pomidorów i sera.
  • image-226krep 3. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni z funkcją grilla do momentu aż kromki się zrumienią.
  • 4. Przed podaniem doprawić świeżo zmielonym pieprzem, solą, posypać świeżą posiekaną bazylią i pokrojonymi w plasterki oliwkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bagietki Pomidor Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować