Bruschetta z pomidorami, oliwkami i bazylią

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna bruschetta, w sam raz na letnią kolacje.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • bagietka 1 szt,
    czosnek 2 ząbki,
    pomidory 3 szt,
    oliwki zielone 15 szt,
    bazylia świeża 10 listków,
    sól,
    pieprz czarny mielony,
    oliwa z oliwek,

Bruschetta z pomidorami, oliwkami i bazylią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory obrać ze skórki i usunąć ziarenka. Miąższ z pomidorów pokroić w kostkę, oliwki, pokroić na plasterki, a bazylię posiekać. Składniki połączyć, doprawić do smaku solą, pieprzem i całość wymieszać.
    Bagietkę pokroić na kromki i podpiec w piekarniku. Następnie każdą kromkę natrzeć czosnkiem, skropić oliwą z oliwek i ułożyć na niej salsę pomidorową.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy