Bruschetta z pomidorami i czosnkiem

4.49 (185 ocen)

Chrupiąca i pyszna przekąska z kuchni włoskie. Polecam na śniadanie lub kolację.

Składniki:


  • 3 plastry bułki kanapkowej
    3 pomidory
    1 łyżka oliwy z oliwek
    1 ząbek czosnku
    przyprawa do pomidorów
    2-3 listki bazylii
Wystaw ocenę:

4.49 (185 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Bruschetta z pomidorami i czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory dobrze umyć, przekroić na pół. Wydrążyć nasiona i pokroić w niedużą kostkę. Do pokrojonych pomidorów dodać oliwę z oliwek i doprawić do smaku przyprawą do pomidorów. Plastry bułki kanapkowej opiec na rumiano w tosterze. Jeszcze ciepłe grzanki natrzeć czosnkiem i nałożyć sporą porcję pomidorów. Posypać pokrojoną świeżą bazylią. Bruschettę podawać bezpośrednio po przygotowaniu, jeszcze ciepłą. Chociaż na zimno też jest smaczna.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować