Bruschetta z pomidorami i bazylią

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Włoska odmiana grzanki.

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - bruschetta (duża kromka): 1 sztuka
    - pomidor: 1.5 sztuki
    - czosnek: 2 sztuki
    - kilka listków bazylii: 1 sztuka
    - sól,pieprz: 1 szczypta
    - ocet winny: 0.5 łyżeczki
    - oliwa: 1 łyżka

Bruschetta z pomidorami i bazylią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bruschette i czosnek ułożyć na blasze, podpiec w piekarniku do czasu zarumienienia chleba.
  • 2. Pomidory pokroic w kostkę, dodać bazylię, oliwę,ocet,przyprawić do smaku.
  • 3. Upieczoną kromkę skropić kropelką oliwy, posmarować przeciśniętym czosnkiem, ułożyć na niej pomidory z dodatkami.

    Podawać od razu.

    UWAGA! Przeciśnięty przez praskę czosnek można połączyć z masłem, i dopiero wtedy posmarować grzankę.

Komentarze

Podobne przepisy