Bruschetta z pomidorami i bazylią
Składniki:
- - bruschetta (duża kromka): 1 sztuka
- pomidor: 1.5 sztuki
- czosnek: 2 sztuki
- kilka listków bazylii: 1 sztuka
- sól,pieprz: 1 szczypta
- ocet winny: 0.5 łyżeczki
- oliwa: 1 łyżka
Bruschetta z pomidorami i bazylią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
-
1.
Bruschette i czosnek ułożyć na blasze, podpiec w piekarniku do czasu zarumienienia chleba.
-
2.
Pomidory pokroic w kostkę, dodać bazylię, oliwę,ocet,przyprawić do smaku.
-
3.
Upieczoną kromkę skropić kropelką oliwy, posmarować przeciśniętym czosnkiem, ułożyć na niej pomidory z dodatkami.
Podawać od razu.
UWAGA! Przeciśnięty przez praskę czosnek można połączyć z masłem, i dopiero wtedy posmarować grzankę.
Komentarze