Bruschetta z pesto

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Coś dla fanów chrupkiego pieczywa - idealne na śniadanie!

  • Łatwy

Składniki:

  • - bułki: 2 sztuki
    - masło: 1 łyżka
    - czosnek: 2 ząbki
    - pomidory dojrzałe: 2 sztuki
    - cebula: 0.5 sztuki
    - pasta pesto: 2 łyżeczki
    - sól,pieprz: 2 szczypty

Bruschetta z pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułki przekroić, posmarować masłem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem i opiec w opiekaczu lub piekarniku na chrupko. Pomidory pokroić w drobną kostkę, dodać poszatkowaną cebulę, pesto, sól i pieprz. Posmarować pastą ciepłe bułki i podawać od razu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy