bruschetta z kurkami i serem brie

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

wspaniala propozycja na rozpoczecie sezonu grzybowego, idealna przekaska przed kolacja ze znajomymi.

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - oczyszczone kurki: 200 gramów
    - ciabatta lub bagietka: 1 sztuka
    - cebula: 1 sztuka
    - ser brie: 1 sztuka
    - czosnek: 2 ząbki
    - bazylia świeża listki: 2 łyżki
    - sól i pieprz ( do smaku): 1 szczypta
    - masło: 1 łyżka

Bruschetta z kurkami i serem brie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciabbatę kroimy w 1,5cm plastry. Na nie kładziemy plastry sera brie. Na maśle szklimy cebulę, następnie kurki. Dodajemy czosnek i dusimy do momentu gdy wyparuje cała woda z grzybów. Na końcu dodajemy pokrojoną bazylię. Wstawiamy do piekarnika, 160 stopni, około 20 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy