bruschetta z kurkami i serem brie

  • wyświetlono: 532 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

wspaniala propozycja na rozpoczecie sezonu grzybowego, idealna przekaska przed kolacja ze znajomymi.

śliwka
  • 8 porcje
  • Łatwy

Składniki

- oczyszczone kurki: 200 gramów
- ciabatta lub bagietka: 1 sztuka
- cebula: 1 sztuka
- ser brie: 1 sztuka
- czosnek: 2 ząbki
- bazylia świeża listki: 2 łyżki
- sól i pieprz ( do smaku): 1 szczypta
- masło: 1 łyżka

Sposób przygotowania przepisu:

bruschetta z kurkami i serem brie

  • 1. Ciabbatę kroimy w 1,5cm plastry. Na nie kładziemy plastry sera brie. Na maśle szklimy cebulę, następnie kurki. Dodajemy czosnek i dusimy do momentu gdy wyparuje cała woda z grzybów. Na końcu dodajemy pokrojoną bazylię. Wstawiamy do piekarnika, 160 stopni, około 20 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

latokurkiser briekuchnia francuskaDR07

Komentarze

Podobne przepisy

Brie z winogronem

Dodane przez: dusiowa

Ser brie z winogronem

Dla smakoszy serów.

Bruschetta z kozim serem

Dodane przez: doowa

Bruschetta z kozim serem

Pyszna kanapka w stylu włoskim

Grzanki z kozim serem i karmelizowanymi kurkami

Dodane przez: Ania_L

Grzanki z kozim serem i karmelizowanymi kurkami

Grzanki z kozim serem, roszponką...

BRUSCHETTA z MOZZARELLĄ i POMIDORAMI

Dodane przez: Maria da leccarsi le dita

BRUSCHETTA z MOZZARELLĄ i POMIDORAMI

Jedna z bardziej popularnych wersji...

Bruschetta z bakłażanem i oliwkami

Dodane przez: grumko

Bruschetta z bakłażanem i oliwkami

Można powiedzieć, że jest to bardziej...

losos

Dodane przez: dusiowa

Przystawka z łososia i brie

Urok tkwi w prostocie. Francuskie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE