Bruschetta z gorgonzolą

1 (1 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Fantazja z bruschettą w tle

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - bagietka: 1 sztuka
    - oliwa extra virgine: 2 łyżki
    - pomidory dojrzałe: 4 sztuki
    - bazylia świeża listki: 20 sztuk
    - czosnek zabek: 1 sztuka
    - gorgonzola: 10 dekagramów
    - sól: 2 szczypty
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Bagietka Przystawki

Bruschetta z gorgonzolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory kroimy w kosteczkę, bazylię szatkujemy, całość mieszamy, solimy i odstawiamy w chłodne miejsce.
  • 2. Bagietkę kroimy w plasterki. Smarujemy oliwą z dwóch stron i rumienimy na patelni, na małym ogniu. Czosnek kroimy na pół i trzemy nim kromkę bagietki.
  • 3. Następnie nakładamy na kromkę troszkę gorgonzoli oraz pomidory. Wszystko musimy robić dosyć szybko, aby ser się lekko roztopił na ciepłej bagietce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bagietki Bazylia Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Impreza Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować