Bruschetta z dużą ilością czosnku

  • wyświetlono: 292 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Bruschetta to jedna z tradycyjnych przekąsek kuchni włoskiej. Początkowo była prostym daniem często przyrządzanych przez rolników. Dziś jest popularna nie tylko we Włoszech, ale również poza ich granicami. Istnieje wiele wersji tego dania, sama niemal za każdym razem przygotowuję je trochę inaczej.

welciar
  • 30min

Składniki

1 duża bagietka,

2-3 duże, dojrzałe pomidory,

2-3 ząbki czosnku,

suszona bazylia,

oliwa wysokiej jakości.

Sposób przygotowania przepisu:

Bruschetta z dużą ilością czosnku

  • 1. Bagietkę kroimy, skrapiamy obficie oliwą. Podsmażamy z obu stron na suchej patelni.
  • 2. Pomidory kroimy w kostkę.
  • 3. Ząbki czosnku obieramy, siekamy na drobno.
  • 4. Podsmażone kromki posypujemy czosnkiem i bazylią. Układamy pomidory.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilz_roznych_stron_swiatakuchnia_włoska

Komentarze

Podobne przepisy

bruschetta

Dodane przez: dusiowa

Bruschetta z kozim serem, gruszką i rukolą

Ostatnio eksperymentowałam z serowymi...

bruschetta z pomidorami

Dodane przez: majka190382

BRUSCHETTA Z POMIDORAMI

Szybka przekąską, moi synowie ją...

bruschetta

Dodane przez: miki185

Bruschetta z kurczakiem

Jest to nieco zmodyfikowany przepis...

bruschetta

Dodane przez: ScaryCanary

Bruschetta z pomidorami

prostota sama w sobie-kilka skladnikow...

Bruschetta z bobem

Dodane przez: PolskaGotuje

Bruschetta z bobem

Pyszna chrupiąca bruschetta z bobem,...

Bruschetta

Dodane przez: Skotka

Bruschetta

Szybkie, pyszne zaspokojenie głodu

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE