Bruschetta z cukinią i hokkaido

  • wyświetlono: 557 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Oryginalnie i smacznie

anecia04
  • 50min

Składniki

1/2 małej dyni hokkaido
1 cukinia
2 ząbki czosnku
czerstwy chleb
2 łyżeczki suszonego oregano
2 szczypty słodkiej papryki w proszku
plaster ulubionego sera, np. gouda
sól

Sposób przygotowania przepisu:

Bruschetta z cukinią i hokkaido

  • 1. Rozgrzewamy piekarnik do 200 st. Obraną i oczyszczoną dynię razem z cukinią kroimy w dużą kostkę. Przekładamy do naczynia żaroodpornego razem z czosnkiem pokrojonym w plasterki. Dodajemy oregano, paprykę słodką w proszku oraz sól. Mieszamy. Warzywa wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 40 minut. Gotowe wyciągamy z piekarnika i układamy na kromkach czerstwego chleba, na samym wierzchu ser. Wkładamy do piekarnika na 2-3 minuty.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniadania_dla_urodysezonowe_przysmakiz_roznych_stron_swiata

Komentarze

Podobne przepisy

Brushetta

Dodane przez: JulkaTomeczek

Bruschetta z pomidorami i bazylią

Bruschetta to wspaniała włoska...

Bruschetta z bakłażanem i oliwkami

Dodane przez: grumko

Bruschetta z bakłażanem i oliwkami

Można powiedzieć, że jest to bardziej...

bruschetta

Dodane przez: Kulinarna Ja

Bruschetta z pomidorami i mozzarellą

Przepis pochodzi z książki "Britain's...

BRUSCHETTA z TUŃCZYKIEM,  OGÓRKIEM i SAŁATĄ

Dodane przez: Maria da leccarsi le dita

BRUSCHETTA z TUŃCZYKIEM, OGÓRKIEM i SAŁATĄ

Bruschetta, czyli włoskie grzanki...

grzaneczki

Dodane przez: wiola

Bruschetta z oliwą z oliwek i mozzarellą

Pyszne i proste grzaneczki

Bruschetta z awokado i parmezanem

Dodane przez: anecia04

Bruschetta z awokado i parmezanem

Włoski ser z awokado to moja propozycja...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE