Bruschetta z awokado i salsą pomidorową

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bruschetta to jedno z tych dań śniadaniowych, które mi się nigdy nie znudzą. W zasadzie to tylko od nas zależy, z czym zjemy te chrupiące zapiekane w piekarniku bagietki. Tym razem wersja z awokado i salsą pomidorową.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 małe bagietki lub 1 długa
    2 pomidory
    1 dojrzałe awokado
    1 papryczka chili lub słodka
    2 ząbki czosnku
    ok. 100 ml oliwy
    świeża zielenina typu szczypiorek i pietruszka
    sól, pieprz i sok z cytryny lub limonki do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Bruschetta Przekąski

Bruschetta z awokado i salsą pomidorową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Bruschetta z awokado i salsą pomidorową 1. Oliwę zmieszać z przeciśniętym czosnkiem. Pomidory pokroić w plastry i usunąć gniazda nasienne. Następnie drobno pokroić w kosteczkę. Papryczkę również drobno pokroić i wymieszać z pomidorami. Dodać posiekaną zieleninę, doprawić solą, pieprzem i skropić sokiem z cytryny lub limonki.

    Awokado obrać i rozgnieść widelcem na pastę. Doprawić solą, pieprzem i skropić sokiem z cytryny lub limonki.

    Bagietki pokroić po skosie na kromki. Każdą posmarować oliwą i włożyć na ok. 5 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni do zrumienienia. Wyjąć, posmarować pastą z awokado i nałożyć salsę pomidorową.

    SMACZNEGO!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor Awokado Bagietki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować