Bruschetta z awokado i parmezanem

  • wyświetlono: 278 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Włoski ser z awokado to moja propozycja na grillowe dni.

anecia04
  • 2 porcje
  • Łatwy

Składniki

- awokado dojrzałe: 1 sztuka
- chleb kromki (czerstwe): 4 sztuki
- Ząbki czosnku: 3 sztuki
- ser parmezan w kawałku: 100 gramów
- oliwa z oliwek, dobra: 5 łyżek
- sól, czarny pieprz do smaku: 1 szczypta

Sposób przygotowania przepisu:

Bruschetta z awokado i parmezanem

  • 1. Chleb grillujemy z obu stron na złoto. Pozostawiamy na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem i nacieramy czosnkiem.
  • 2. Awokado kroimy wzdłuż, przekręcamy i usuwamy pestkę wbijając w nią nóż, obieramy. Wkładamy do moździerza razem z obranymi dwoma ząbkami czosnku i startym drobno parmezanem. Stopniowo dolewamy oliwę, do uzyskania gęstej masy.Doprawiamy. Masę awokado-parmezanową układamy na grzance, posypujemy startym parmezanem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

latokuchnia włoskawiosnawegetariańskiepiknikdojrzałe awokadoząbki czosnkuoliwa extra vergine

Komentarze

Podobne przepisy

Babeczki z szynką i parmezanem

Dodane przez: Lipcowadziewczyna

Babeczki z szynką i parmezanem

Pikantne, rozpływające się w ustach...

bruschetta

Dodane przez: dusiowa

Bruschetta z kozim serem, gruszką i rukolą

Ostatnio eksperymentowałam z serowymi...

Sałatka z jajek i awokado

Dodane przez: Lipcowadziewczyna

Sałatka z awokado i jajkiem

Delikatna w smaku sałatka z awokado...

Bruschetta z pomidorami i czosnkiem

Dodane przez: alaaa

Bruschetta z pomidorami i czosnkiem

Chrupiąca i pyszna przekąska z...

bruschetta z pomidorami i bazylią

Dodane przez: PolskaGotuje

Bruschetta z pomidorami i bazylią

Włoska odmiana grzanki.

BRUSCHETTA z TUŃCZYKIEM,  OGÓRKIEM i SAŁATĄ

Dodane przez: Maria da leccarsi le dita

BRUSCHETTA z TUŃCZYKIEM, OGÓRKIEM i SAŁATĄ

Bruschetta, czyli włoskie grzanki...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE