Bruschetta na ciemnym pieczywie

0 (0 ocen)

pyszne ciepłe śniadanie

Składniki:

  • 2 kromki ciemnego pieczywa (może być bułka pszenna)
    2 pomidory sparzone i obrane ze skórki
    oliwa
    ząbek czosnku
    sól, pieprz, listki bazylii
    2 oliwki
    ser

Bruschetta na ciemnym pieczywie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Nagrzewamy piekarnik 200 stopni termoobieg. Pomidora kroimy w kosteczkę i wykładamy na sitko. Kromki smarujemy roztartym czosnkiem i pokrapiamy oliwą. Solimy i pieprzymy. Wykładamy odsączone pomidory. Układamy na nie oliwki i troszkę sera (u mnie camembert). Ser może być parmezan, gorgonzola, pleśniowy itp. Posypujemy solą i pieprzem. Wkładamy na kratkę do piekarnika na ok 5-6 min. Po wyciągnięciu z piekarnika dekorujemy listkami bazylii.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy