Bruschetta na ciemnym pieczywie

  • wyświetlono: 361 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

pyszne ciepłe śniadanie

IMG_20191026_080709

Składniki

2 kromki ciemnego pieczywa (może być bułka pszenna)
2 pomidory sparzone i obrane ze skórki
oliwa
ząbek czosnku
sól, pieprz, listki bazylii
2 oliwki
ser

Sposób przygotowania przepisu:

Bruschetta na ciemnym pieczywie

  • 1. Nagrzewamy piekarnik 200 stopni termoobieg. Pomidora kroimy w kosteczkę i wykładamy na sitko. Kromki smarujemy roztartym czosnkiem i pokrapiamy oliwą. Solimy i pieprzymy. Wykładamy odsączone pomidory. Układamy na nie oliwki i troszkę sera (u mnie camembert). Ser może być parmezan, gorgonzola, pleśniowy itp. Posypujemy solą i pieprzem. Wkładamy na kratkę do piekarnika na ok 5-6 min. Po wyciągnięciu z piekarnika dekorujemy listkami bazylii.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Bakłażanowe bruschetty

Dodane przez: Kuchnia Marty

Bakłażanowe bruschetty

Pyszne, kolorowe bakłażanowe bruschetty...

Moja Bruschetta

Dodane przez: bietka

Moja Bruschetta

Szybkie i smaczne śniadanko :)

Bruschetta z Pomidorami.

Dodane przez: Słodko Słodka

Bruschetta z Pomidorami

Włoska przekąska w mojej wersji,jest...

Bruschetta z tuńczykiem

Dodane przez: Gregorhspeed

Bruschetta z tuńczykiem

Świetna Włoska propozycja na wykorzystanie...

image-10i0c6g

Dodane przez: ŻanetaM

Bruschetta koktailowa

Przepis powstał metodą prób i błędów...

bruschetta

Dodane przez: miki185

Bruschetta z kurczakiem

Jest to nieco zmodyfikowany przepis...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE