Bruschetta z pomidorową salsą

4.48 (163 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

Proste połączenie, niby nic nadzwyczajnego, a jest to przysmak, od którego ciężko się oderwać.

  • 20 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    bagietka – 1 szt
    * czosnek – 3 ząbki
    * pomidory – 2 szt
    * parmezan – 1 łyżka
    * świeża bazylia
    * sól morska , pieprz
    * oliwa z oliwek
Wystaw ocenę:

4.48 (163 ocen)

Bruschetta z pomidorową salsą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    2 ząbki czosnku drobno siekamy, mieszamy ze sparzonymi, obranymi i pokrojonymi w kostkę pomidorami oraz startym parmezanem.

    Bagietkę kroimy, smarujemy oliwą , opiekamy na patelni, a następnie smarujemy ostatnim ząbkiem czosnku.

    Nakładamy pomidorową salsę, doprawiamy solą oraz pieprzem i świeżą bazylią.

    Zajadamy!

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Parmezan Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować