Bruschetta

0 (0 ocen)

Bruschetta to tradycyjna przekąska, która pochodzi z kuchni włoskiej. Pyszne chrupiące pieczywo a na nim aromatyczne pomidory i inne dodatki.

Składniki:


  • bułka np wrocławska
    pomidory
    cebula czerwona
    mozzarella
    oliwa
    czosnek
    sól
    pieprz
    listki bazylii
    gałązki tymianku

Bruschetta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory sparzyłam, obrałam ze skórki, pokroiłam w kostkę. Pieczywo pokroiłam na kromki, natarłam roztartym ząbkiem czosnku i posmarowałam oliwą. Pomidory wyłożyłam na wierzch kromek, dodałam pokrojoną cienko cebulę czerwoną oraz kawałki mozzarelli.

    Ułożyłam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekałam w temperaturze 180 stopni aż, grzanki się zrumienią. Po wyjęciu oprószyłam solą i swieżo zmielonym czarnym pieprzem.

    Dodałam listki bazylii i gałązki tymianku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy