Bruschetta

  • wyświetlono: 161 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

moja wersja znanej przekąski

Kasia S

Składniki

1 wiejska bagietka
1 ząbek czosnku
2 pomidory
1 cebula
oliwa z oliwek
sól ziołowa
zioła prowansalskie

Sposób przygotowania przepisu:

Bruschetta

  • 1. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Pomidory wymieszać z cebulą. Bagietkę pociąć skośnie na małe ale grubsze kromki. Każdą kromkę potrzeć przeciętym na pól czosnkiem i przesmarować oliwą z oliwek z obu stron. Na suchej patelni obsmażamy kromki bagietki na chrupko (jak grzanki). Na obsmażone kromki układamy pomidory z cebulą. Następnie posypujemy solą ziołową i ziołami prowansalskimi. Podajemy od razu po przygotowaniu.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzuszkola_babciz_roznych_stron_swiatamama_mnie_nauczyla

Komentarze

Podobne przepisy

Domowe bruschetty

Dodane przez: Chmielova

Domowe bruschetty

Szybka oraz pożywna przekąska

bruschetta

Dodane przez: Kulinarna Ja

Włoska bruschetta

Włoskie, ale po polsku. Gdy tylko...

BRUSCHETTA

Dodane przez: ewelinao

DOMOWA BRUSCHETTA

PYSZNA I CHRUPIĄCA ;)

Moja brischetta z pomidorkami pesto i serem mozarella

Dodane przez: EwaSidor

Bruschetta z bazyliowym pesto

Pyszna przystawka zrobiona po mojemu

Bruschetta

Dodane przez: Ela Ślązak

bruschetta

Pyszna alternatywa przystawki :)

bruschetta

Dodane przez: Brenia

Bruschetta klasyczna

Pyszna ciepła przekąska prosto...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE