Bruschetta

  • wyświetlono: 192 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Typowo włoska przekąska,uwielbiam ją i bardzo często przyrządzam,bo jest pyszna,chrupiąca i zdrowa - zajadają sie nawet dzieci:-)

Dobika
  • 4 porcje
  • Łatwy

Składniki

- bagietka: 0.5 sztuki
- pomidor: 2 sztuki
- czosnek/ząbki: 4 ząbki
- bazylia świeża listki: 6 sztuk
- oliwa z oliwek extra vergine: 5 łyżeczek
- sól i pieprz: 1 pęczek

Sposób przygotowania przepisu:

Bruschetta

  • 1. Piekarnik nagrzać na 180C.
    Bagietkę pokroić na kromeczki o grubości 1,5cm,posmarować oliwą i włożyć do nagrzanego piekarnika na ok.10min.,by sie zarumieniły.
    W tym czasie pomidory sparzyć wrządkiem,oczyścić skórkę i pokroić w drobną kostkę,dodać zmiażdżony czosnek,posiekane listki bazylii i 1 łyżke oliwy - dokładnie wymieszać.
    Na podpieczone kromeczki wyłożyć pomidory z bazylią i czosnkiem - odrazu podawac!
    SMACZNEGO!!!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ELLE_italia

Komentarze

Podobne przepisy

Bruschetta

Dodane przez: Ela Ślązak

bruschetta

Pyszna alternatywa przystawki :)

Domowe bruschetty

Dodane przez: Chmielova

Domowe bruschetty

Szybka oraz pożywna przekąska

Bruschetta z bakłażanem i oliwkami

Dodane przez: grumko

Bruschetta z bakłażanem i oliwkami

Można powiedzieć, że jest to bardziej...

bruschetta

Dodane przez: Kulinarna Ja

Włoska bruschetta

Włoskie, ale po polsku. Gdy tylko...

Bruschetta z gorgonzolą

Dodane przez: PolskaGotuje

Bruschetta z gorgonzolą

Fantazja z bruschettą w tle

Bruschetta z bobem

Dodane przez: PolskaGotuje

Bruschetta z bobem

Pyszna chrupiąca bruschetta z bobem,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE