Brukselkowa surówka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jesienią bardzo często robię ją do obiadu.

Składniki:

  • 10 brukselek
    cebula
    3 duże ogórki kiszone
    marchewka
    2 łyżki majonezu
    sól
    pieprz
    szczypta cukru

Brukselkowa surówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brukselki i cebulę obieramy i drobno siekamy. Brukselkę solimy i odstawiamy na ok. 5 minut, aby lekko zmiękła. Odsączamy.
  • 2. Marchewkę obieramy i myjemy. Wraz z ogórkami ścieramy na tarce o dużych oczkach Mieszamy z brukselką, cebulą i majonezem. Doprawiamy
    pieprzem i cukrem. Odstawiamy na ok. 10 minut.

Notka redakcyjna

PP_11-2011

Komentarze

Podobne przepisy