2 łyżki oleju
2 szalotki
2 ząbki czosnku
Imbir kawałek ok. 3 cm
1 łyżka curry
100 ml świeżego soku z pomarańczy
400 ml mleka kokosowego
600 g ziemniaków
600 g brukselki
Sól
Pieprz
Skórka otarta z limonki
Brukselka z ziemniakami w mleku kokosowym i pomarańczy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki obieramy i kroimy w plastry. Brukselkę czyścimy.
2.Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę, olej rozgrzewamy. Podsmażamy na nim cebulę i czosnek na złoty kolor.
Osypujemy solą i pieprzem oraz curry.
Wlewamy sok z pomarańczy i dodajemy Imbir, po ok. 2 minutach gotowania dodajemy mleko kokosowe i wrzucamy ziemniaki oraz brukselkę.
Dusimy na małym ogniu ok. 25 minut.
Doprawiamy.
Podajemy z mięsem lub rybą.
Smacznego
Komentarze