Brukselka z ziemniakami w mleku kokosowym i pomarańczy

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tak uduszone warzywa są niesamowicie aromatyczne

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 łyżki oleju
    2 szalotki
    2 ząbki czosnku
    Imbir kawałek ok. 3 cm
    1 łyżka curry
    100 ml świeżego soku z pomarańczy
    400 ml mleka kokosowego
    600 g ziemniaków
    600 g brukselki
    Sól
    Pieprz
    Skórka otarta z limonki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Potrawka Dodatki

Brukselka z ziemniakami w mleku kokosowym i pomarańczy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy i kroimy w plastry. Brukselkę czyścimy.
  • 2. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę, olej rozgrzewamy. Podsmażamy na nim cebulę i czosnek na złoty kolor.
    Osypujemy solą i pieprzem oraz curry.
    Wlewamy sok z pomarańczy i dodajemy Imbir, po ok. 2 minutach gotowania dodajemy mleko kokosowe i wrzucamy ziemniaki oraz brukselkę.
    Dusimy na małym ogniu ok. 25 minut.
    Doprawiamy.
    Podajemy z mięsem lub rybą.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brukselka Imbir Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Dla dzieci Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować