Brukselka z warzywami na ciepło

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszną brukselkę z warzywami. Polecam jako dodatek do drugiego dania.

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 12 sztuk brukselki
    1 kalarepka
    1 szklanka wody
    1/2 średniej czerwonej cebuli
    1/3 czerwonej papryki
    4 łyżki śmietanki 30%
    1/3 łyżeczki soli
    1/3 łyżeczki pieprzu
    3 łyżki wody
    1 płaska łyżeczka mąki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Brukselka z warzywami na ciepło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Brukselka z warzywami na ciepło 1. Do garnka wlewamy wodę, zagotowujemy. Brukselkę czyścimy i myjemy. Kalarepę obieramy i myjemy oraz razem z brukselką wkładamy do gotującej się wody. W międzyczasie obieramy cebulę, paprykę myjemy i kroimy warzywa, dodajemy do garnka.
    Do słoiczka wlewamy wodę i dodajemy mąkę, mieszamy. Wlewamy do garnka z warzywami, dodajemy przyprawy i gotujemy przez chwilę.
    Na samym końcu dolewamy śmietankę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brukselka Cebula Papryka Śmietanka Kalarepa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

4.07 (243 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Sos chrzanowy na ciepło

To może cię zainteresować