Brukselka z warzywami na ciepło

  • wyświetlono: 280 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Zapraszam na pyszną brukselkę z warzywami. Polecam jako dodatek do drugiego dania.

  • 4 porcje
  • 50min
  • Łatwy

Składniki

12 sztuk brukselki
1 kalarepka
1 szklanka wody
1/2 średniej czerwonej cebuli
1/3 czerwonej papryki
4 łyżki śmietanki 30%
1/3 łyżeczki soli
1/3 łyżeczki pieprzu
3 łyżki wody
1 płaska łyżeczka mąki

Sposób przygotowania przepisu:

Brukselka z warzywami na ciepło

  • Brukselka z warzywami na ciepło1. Do garnka wlewamy wodę, zagotowujemy. Brukselkę czyścimy i myjemy. Kalarepę obieramy i myjemy oraz razem z brukselką wkładamy do gotującej się wody. W międzyczasie obieramy cebulę, paprykę myjemy i kroimy warzywa, dodajemy do garnka.
    Do słoiczka wlewamy wodę i dodajemy mąkę, mieszamy. Wlewamy do garnka z warzywami, dodajemy przyprawy i gotujemy przez chwilę.
    Na samym końcu dolewamy śmietankę.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

brukselkapaprykacebulatania kuchniazdrowie na talerzusmietankakalarepka

Komentarze

Podobne przepisy

Bakłażany na ciepło do obiadu

Dodane przez: ewaeu

Bakłażany na ciepło do obiadu

Polecam pyszny dodatek do obiadu.

image-1505tbn

Dodane przez: Magster

BURACZKI NA CIEPŁO

Prosty dodatek do obiadu.

kapusta czerwona

Dodane przez: lenab

Kapusta czerwona na ciepło

doskonała do wieprzowiny i drobiu

CZerwona kapusta duszona

Dodane przez: Magster

CZERWONA KAPUSTA NA CIEPŁO

Świetny dodatek do obiadu.

Musztardowa sałata lodowa na ciepło

Dodane przez: JustKuchcik

Musztardowa sałata lodowa na ciepło

Duszona sałata lodowa z dodatkiem...

image-26ab5ld

Dodane przez: ola2734

Buraczki na ciepło

Są bardzo smaczne

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE