BRUKSELKA Z PRAŻONYMI MIGDAŁAMI

0 (0 ocen)

  • 20 min

Świetny dodatek do obiadu, ja lubię ją jednak samą z ziemniaczkami w takim wydaniu

  • 20 min

Składniki:

  • 500 g brukselki
    4 ząbki czosnku
    sól,pieprz
    30 g płatków migdałów
    5 łyżek masła
    2 łyżki bułki tartej

Brukselka z prażonymi migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brukselkę gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy. Na patelni rozpuszczamy 2 łyżki masła, dodajemy posiekany czosnek, wrzucamy ugotowane brukselki. Podsmażamy ok 3 minut. Wykładamy do salaterki. Na patelni rozpuszczamy
    resztę masła , dodajemy bułkę tartą, mieszamy. Polewamy po brukselce. Płatki migdałowe prażymy na suchej patelni, posypujemy obficie po brukselce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy