BRUKSELKA W ŚMIETANIE

4.5 (200 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

ciekawa odmiana

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie brukselki mrożonej
    Po 1 łyżeczce soli, cukru i masła
    ¼ szklanki mleka
    Pieprz, sól, szczypta gałki muszkatołowej
    2-3 łyżki śmietanki słodkiej
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Brukselka w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brukselkę wrzucić na osolony wrzątek z dodatkiem cukru, masła i mleka. Ugotować al. ‘ dente.
    Potem osączyć i obsmażyć na masełku.
    Zmniejszyć ogień, dodać smietanę, doprawić do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową.
    Poddusić do miękkości.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować