Brukselka w panierce

4.5 (142 ocen)

Dodatek do obiadu

Składniki:

  • 30 dkg brukselki
    1 jajko
    sól, pieprz, cukier
    słodka papryka
    bułka tarta
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dodatki

Brukselka w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brukselkę ugotować w wodzie z dodatkiem soli i cukru. Wystudzić, większe pokroić na połówki. Panierować w jajku roztrzepanym z solą, pieprzem i papryką oraz w bułce tartej i smażyć na głębokim oleju. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brukselka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować