Brukselka w kremowym sosie

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób

Brukselka w kremowym sosie

  • 20 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • - 1 kg brukselki,
    - boczek wędzony ok. 150 g,
    - 2 serki śmietankowe typu almette,
    - odrobina mleka,
    - 1/2 słoiczka suszone pomidory z żurawiną.
    - Garść świeżej/ mrożonej żurawiny.

Brukselka w kremowym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brukselkę gotuję do miękkości, w międzyczasie podsmażam boczek pokrojony w kostkę/paseczki. Serki almette podgrzewam z odrobiną mleka do uzyskania gładkiego, kremowego, sosu. Wkładam brukselkę, dodaję boczek, suszone pomidory pokrojone w kostkę/paseczki, dodaję żurawinę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy