Brukselka w cieście z dodatkiem majonezu

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Brukselka w cieście to smaczna, szybka i prosta w przygotowaniu przekąska.
Smażona na gorącym tłuszczu smakuje wyśmienicie.
Polecam.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto;
    mąka pszenna 3 łyżki,
    mąka ziemniaczana 1/2 łyżki,
    jajka 2 szt,
    jogurt naturalny 1 łyżka,
    majonez 1 łyżka,
    sól i pieprz do smaku,
    proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki,

    Dodatkowo ;
    brukselka około 300 g,
    cukier 1/2 łyżeczki,
    sól 1/2 łyżeczki,
    olej do smażenia,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Majonez Przekąski

Brukselka w cieście z dodatkiem majonezu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Brukselka w cieście z dodatkiem majonezu 1. Brukselkę oczyszczamy, odcinamy końcówki, zalewamy wodą i gotujemy około 15 minut z dodatkiem soli i cukru.
    Po ugotowaniu brukselkę odsączamy na sicie.

    Ciasto ;
    Składniki na ciasto wkładamy do naczynia i miksujemy na jednolitą gęstą masę.
    Odsączoną, ugotowaną brukselkę zamaczamy w cieście i smażymy w głębszej patelni na dobrze rozgrzanym oleju z każdej strony.
    Po usmażeniu brukselkę wyjmujemy na papierowy ręcznik w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu.

    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować