Brukselka otulona sezamem

0 (0 ocen)

Brukselka w pysznej sezamowej skorupce.Można ją jeść jako danie samodzielne lub z mięsem

Składniki:

  • brukselka
    mąka pszenna
    woda
    sól
    ziarno sezamu
    olej do smażenia

Brukselka otulona sezamem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Nie podaję ilości składników bo to wszystko zależy od ilości brukselek jaką będziemy smażyć:)
    Brukselkę,opłukać,obrać z wierzchnich liści ,ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem mleka,odstawić do przestudzenia.Z wody,mąki i soli( do smaku) robimy ciasto trochę gęściejsze niż ciasto na naleśniki.Sezam wsypujemy do miseczki .Bierzemy każdą brukselkę z osobna , moczymy w cieście i obtaczamy w sezamie.Tak przygotowane warzywo smażymy na głębokim oleju i odsączamy na papierowym ręczniku.Podajemy jako dodatek do mięsa lub do chrupania

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy