Brukselka kiszona

5 (162 ocen)

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Gdy zużyjemy kiszone ogórki nie wylewajmy kwasu tylko możemy go zużyć do ugotowania kwaśnicy czy takiej oto brukselki:

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie brukselki mrożonej lub świeżej około 45 dag
    3 duże ząbki czosnku
    1 i ¼ szklanki kwasu z kiszonych ogórków
    1 łyżeczka cukru
    1 łyżeczka soli
Wystaw ocenę:

5 (162 ocen)

Zobacz również:

Surówki Przetwory Dodatki

Brukselka kiszona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Brukselka kiszona 1. Oczyszczoną brukselkę wrzucić do wrzącej wody z dodatkiem soli i cukru, obgotować około 10 minut, na półtwardo, osączyć i wystudzić.
    Obrane ząbki czosnku wrzucić do słoika litrowego i dodać brukselkę, zalać kwasem z ogórków i zakręcić słoik.
    Wstawić do lodówki na 3 dni.
    Idealna przekąska do wódeczki, do dań mięsnych.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brukselka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (182 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Kiszona brukselka

To może cię zainteresować