brownies z kajmakiem

0 (0 ocen)

  • 55 min

Czy może być coś lepszego od brownies z kajmakiem? Jedno z najlepszych połączeń, jakie można sobie wymyślić :-)

  • 55 min

Składniki:

  • 115 g masła
    200 g czekolady gorzkiej
    20 g kakao
    3 jajka
    100 g cukru
    140 g mąki pszennej
    1 puszka masy kajmakowej

Brownies z kajmakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku roztopić masło. Dodaj połamaną czekoladę i kakao. Dokładnie wymieszaj, aż powstanie gęsta, jednolita masa.
  • 2. Do wystudzonej masy czekoladowej dodaj jajka i dokładnie zmiksuj.
  • 3. Następnie wsyp cukier i mąkę.
  • 4. Foremkę o wymiarach 21x21 cm wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do 180 stopni, opcja pieca góra-dół.
  • 5. 1/2 ciasta wyłóż na foremkę. Na to umieść 1/2 masy kajmakowej. Powtórz czynność.
  • 6. Piecz przez 40 minut, aż patyczek nie bezie oblepiony surowym ciastem. Ciacho będzie spieczone na wierzchu lecz mokre w środku.

Komentarze

Podobne przepisy